Mens, blod og alt det med hormoner

Det med menstruation er egentlig et emne jeg har undgået det meste af mit liv. Ikke fordi jeg synes det er ulækkert. Ikke fordi jeg synes det er unaturligt. Men mest af alt fordi jeg er anderledes på det punkt. Fordi jeg ikke er som mine veninder. Når jeg endelig siger noget føler jeg andre undre sig og så har jeg slet ikke lyst til at snakke om det. Det er faktisk meget få personer der kender min tilstand. Jeg har også overvejet længe om jeg skulle skrive dette i en blog, men nu gør jeg det.


For at starte med begyndelsen, kan jeg fortælle jeg fik min første menstruation som ca. 15 årig. Det var en del senere end de andre fra min klasse. Faktisk så tror jeg aldrig jeg har haft regelmæssig menstruation.

Der gik nogle år hvor jeg ikke gjorde noget ved det. Egentligt var det lidt ligegyldigt for mig. Som ca. 26 årig var jeg så til læge for at få p-piller da jeg igen havde fået en kæreste. Jeg fortalte min historie til lægen. Hun sagde at hun ville lave nogle blodprøver på mig, for at undersøge niveauet af hormoner. Jeg fik foretaget undersøgelsen og tænkte at den nok ville vise at jeg havde for mange mandlige hormoner. Da svaret kom fik jeg dog at vide at der ikke var noget galt med hormonerne. Jeg fik p-piller og i den periode fik jeg menstruation når jeg ikke tog pillerne.

Så når vi frem til julen 2018. På det tidspunkt havde jeg ikke haft menstruation i ca. 15 år. Eftersom jeg ikke har haft noget ønske om at få børn, har det for mig været ligemeget at få yderligere undersøgelser. Men tilbage til julen. Pludselig begyndte jeg at bløde og tænkte det nok bare var noget pletblødning, men nej det var det ikke. Jeg fik en helt almindelig menstruation efter jeg ikke havde haft det i 15 år.

Jeg valgte jeg gerne ville prøve den nye form for blodopsamling, menstruationskoppen. Så jeg købte et par stykker uden at vide om jeg ville få menstruation igen. Men det fik jeg, og så skulle menstruationskoppen prøves. Jeg satte den op og det gjorde ret ondt, men efter et stykke tid gik det over. Jeg havde den i indtil jeg skulle i seng. Så skulle jeg tage den ud og det er her det store problem opstod. Med alle mine krafter og alle de forsøg kunne jeg stadig ikke få den ud. Jeg blev mere og mere frustreret. Til sidst fik jeg den ud men det var ekstremt svært og gjorde meget ondt.

Her er en video med mere information om menstruationskopper
https://www.youtube.com/watch?v=-GWVI3AG9Zw

Jeg gik op til lægen for at få mere information. Hun var venlig og forsøgte så godt hun kunne at vejlede mig. Hun kiggede på nettet og læste op fra en hjemmeside. Alt det havde jeg selvfølgelig selv gjort. Det er svært at få viden omkring emnet, fordi det er forholdsvist nyt. Men en af udfordringerne er også at der ikke er mange der snakker om det. Der er videoer på youtube om emnet, men det er svært at finde grundlæggende vejledning. Det bliver dog bedre med tiden, især hvis vi allesammen taler åbent om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.