Hvorfor er tro en privat sag?

Religion og tro

Det er ikke særlig længe siden, jeg så et program i TV. Det handlede om at de fra ateistisk forbund havde lavet en reklame hvor de anbefaler folk at melde sig ud af folkekirken. Det bliver debatteret af Anders Stjernholm og Karsten Lauritzen. I den debat siger Karsten Lauritzen at religion er en privatsag. Der må jeg sige jeg er lodret uenig og jeg mener det er en dybt problematisk holdning.

Religion og tro er efter min opfattelse en af de vigtigst emner vi kan få frem i lyset. Grunden til jeg mener det, er at det er at det kun er hvis vi snakker om disse ting vi får en forståelse for andres holdninger. Jeg plejer at sige om min egen tro at jeg ikke er religiøs, men jeg er heller ikke ateist. Jeg tror på noget, men som mange andre ting behøver jeg ikke sætte det i en boks. Det er selvfølgelig ikke altid jeg går ud og siger, “jeg hedder Joan og jeg er meldt ud af folkekirken”. Det er bare vigtigt at vi ikke bliver bange for at snakke om det. Jeg interesserer mig for andre og også deres religion, og jeg tror det er en af de grunde der er til at jeg forsøger at være fordomsfri. Det interesserer min når mine veninder fra Irak fortæller om hijab og ramadan. Det er grunden til at jeg ved at det ikke bare er som det bliver fremstillet i medierne altid. Vær åben og snak med andre end dem du mest tilfælles med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.