Livsstilssygdomme (Galdesten)

Ja ja jeg ved det godt. Nogen vil påstå galdesten ikke er en livsstilsygdom. Men det har i hvert fald en betydning hvad du spiser og drikker og hvor lidt du motionerer. Før jeg fik galdesten selv havde jeg ikke mødt og snakket med en eneste person som havde den sygdom. Her efter jeg selv er havnet i suppedasen møder jeg næsten hele tiden nogen der også har haft det.

Da jeg selv fik galdesten var jeg faktisk ikke bange for at nævne det for folk. Jeg fandt hurtigt ud af at det er meget mere normalt end jeg nogensinde havde forestillet mig. Det er virkelig en træls sygdom at have og selv om du gør alt hvad du kan for at undgå anfald er det nærmest umuligt. Men du kan gøre lidt. Hvis du generelt spiser sundt og fedtfattig får du færre anfald. En god ide er også at lægge mærke til hvad du spiser. Det kan være forskelligt fra person til person hvad det er der trigger anfaldene. For mig var det ofte mængderne af mad eller andre usunde ting der gjorde at jeg lå med smerter i op til 16 timer. Så er det bare underligt at man stadig ikke kan fatte at spise sundt og motionere, når nu man har været hele turen igennem. Tænk, hvad bliver det næste?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.